ViaBalance

ViaBalance logo

Terapia senzorială se adresează copiilor care nu beneficiază de suficientă stimulare senzorială, deoarece aceștia riscă să se confrunte cu întârzieri în dezvoltarea unor abilități fundamentale.

Aceasta poate afecta modul în care interacționează cu lumea și, în timp, le poate limita adaptabilitatea și independența.

Stimularea senzorială

Lipsa stimulării senzoriale poate duce la dificultăți în coordonarea motorie, deoarece copiii nu au ocazia să exploreze diferite senzații și să-și dezvolte controlul și precizia mișcărilor.

De asemenea, ei pot deveni mai puțin curioși și mai reticenți la nou, neavând suficiente experiențe care să le permită să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor.

În plus, această lipsă de stimulare poate afecta capacitatea lor de a se concentra și de a procesa informații, deoarece creierul nu a avut parte de suficientă expunere la diferite tipuri de stimuli.

Stimularea senzorială controlată și adecvată vârstei poate îmbunătăți considerabil abilitățile de percepție și de procesare a informațiilor la copii, contribuind la dezvoltarea emoțională și socială.

În cadrul terapiilor senzoriale, copiii sunt expuși la exerciții și jocuri care stimulează simțurile într-un mod sigur și organizat. Acest tip de terapie le permite să își dezvolte abilități esențiale pentru viața de zi cu zi, să gestioneze mai bine stresul și emoțiile și să devină mai deschiși la interacțiunile sociale. Stimularea senzorială este, așadar, o componentă fundamentală a dezvoltării, punând bazele pentru o viață activă și echilibrată.
Terapie senzorială Cluj-Napoca

Activități senzoriale copii

Pentru a stimula simțurile copiilor avem mai multe echipamente în camera senzorială, printre care:

Panoul inteligent

Terapeutul poate utiliza ecranul panoului inteligent pentru a accesa diverse aplicații create pentru stimulare senzorială și integrare senzorială, motricității grosiere și fine, aplicații interactive și educative pentru stimularea cognitivă, desen, caligrafie, precum și protocoale audio-video pentru stimularea activității cerebrale și îmbunătățirea memoriei. Jocurile interactive implică intens întregul corp, solicitând reacții rapide, orientare imediată, atenție distributivă și o bună coordonare pentru a gestiona eficient energia, forța și echilibrul.

Perdeaua interactivă cu leduri

Perdeaua interactivă din camera senzorială este un instrument versatil ce poate fi folosit la coordonarea mișcărilor copiilor sau adulților, la creșterea atenției și la îmbunătățirea capacității de a gestiona stimuli senzoriali diverși într-un mod plăcut și captivant.

Cu fibrele sale luminoase care își schimbă culorile la atingere, perdeaua oferă o experiență grozavă de integrare senzorială, ideală pentru relaxare, dar și pentru dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere.

Fotoliul vibroacustic

Sunetul produs de copii, captat de microfoane, este amplificat și redat prin plăcile vibroacustice integrate în spătarul și șezutul fotoliului, făcând jocul atractiv chiar și pentru copiii cu deficiențe de auz.

Kit vocalizare și stimulare senzorială

Două dispozitive senzoriale sunt concepute pentru a stimula și recompensa vocalizarea și experiențele senzoriale. Primul dispozitiv este un instrument electronic ce amplifică sunetul prin intermediul a două microfoane profesionale și recompensează copiii printr-un un joc captivant de apă colorată, menținându-le atenția concentrată pe activitatea de vocalizare.

Al doilea dispozitiv senzorial este un panou luminos LED, de dimensiunea A2, cu lumină albă. Acesta atrăge atenția și recompensează generos prin iluminarea delicată a jucăriilor colorate și translucide, precum și a literelor transparente și viu colorate, care sunt plasate pe suprafața sa.

Actiivtati Senzoriale Cluj

Terapia vibroacustică pentru autism și nu numai

Terapia vibroacustică este un tip de terapie senzorială care utilizează sunetul și vibrațiile rezultate pentru a produce o varietate de beneficii pentru sănătate.

Vibrațiile liniștitoare sunt deosebit de utile pentru persoanele cu tulburări de procesare senzorială, cum ar fi autismul, deoarece ajută la promovarea relaxării și calmului, oferind simultan o stimulare senzorială importantă prin senzația vibrațiilor. 

Poate ajuta într-o gamă extrem de largă de afecțiuni, atât mentale, cât și fizice.

Beneficii ale terapiei vibroacustice

Terapia Vojta

Terapia Vojta este adresată persoanelor cu leziuni ale sistemului nervos central, periferic, ale aparatului locomotor, cu tulburări de postură și tulburări de coordonare.

Kinetoterapie copii/ sugari

Kinetoterapia este o formă de terapie fizică asistată, al cărei scop este reabilitarea unor funcții motrice diminuate sau creșterea nivelului funcțional, în cazul anumitor afecțiuni specifice.

Salină pentru copii

Sesiunile în salina cu sare de Praid și Himalaya ajută la dezinfectare mucoaselor, eliminarea toxinele, refacerea elasticitatea membranelor celulelor și reducerea micro-organismelor iritante.

Relaxare, recuperare și restabilire!

Contactează-ne pentru a primi mai multe detalii despre serviciile noastre sau fă o programare mai jos.